Αρχείο
- Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015
Η μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα του κόσμου, παρασκευάζεται στην Ιεράπετρα σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου με σκεύος 100τμ., επτά τόνους ντομάτας, τρεις τόνους αγγουριών, δύο τόνους πιπεριά, 800 κιλά φέτα και 500 κιλά παρθένο ελαιόλαδο και εκτιμώμενο βάρος άνω των 12 τόνων.
Οι 600 εθελοντές εργάζονται πυρετωδώς ακονίζοντας τα μαχαίρια τους για να τεμαχίσουν τα - διαλεγμένα με επιμέλεια - κηπευτικά Ιεράπετρας, πιστοποιημένα προϊόντα της κρητικής γης, που έχουν κατακτήσει τις αγορές της Ευρώπης.
Πανέτοιμη η Ιεράπετρα, η Νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, έχει φορέσει τα καλά της για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες της με τραγούδι, χορό και πολλά χάπενινγκ, να γευματίσουν με τη μεγαλύτερη σαλάτα του Κόσμου, να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου και ιδιαίτερα να γευτούν τη φιλοξενία ενός τόπου που θεωρεί τον επισκέπτη φίλο και όχι πελάτη.
Πρόγραμμα για τη σαλάτα
12.00 -14.00 Πλύσιμο σε γούρνα 40μ. με 50 βρύσες
15.00 Έναρξη κοψίματος προϊόντων από τις 21 ομάδες των εθελοντών
1500 ? 20.00 Κόψιμο σαλάτας - παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα
20.00 ? 21.00 Πιθανή ώρα κατάρριψης ρεκόρ Γκίνες
21.00 Απονομή ρεκόρ Γκίνες
21.00 ? 00.00 Κατανάλωση σαλάτας από επισκέπτες - διανομή σε άπορους και ιδρύματα
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ειδικός ιστοχώρος προώθησης salata.ierapetra.gr αποπερατώθηκε από στελέχη του Εργαστήριου e-bi του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης (ΤΕΙ Κρήτης). Η λίστα παραληπτών αντλήθηκε από το e-Πασιθέα τον ιστοχώρο των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Εποπτείας ΜΜΕ της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και τον Ιστοχώρο
Πηγή: minpress.gr.