Αρχείο
- Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015
Τελικά οι Σερραίοι έχουν κάνει παιχνιδάκι τα ρεκόρ Γκίνες, αφού κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο των πρωτιών για τρίτη φορά.Αυτή τη φορά παρασκεύασαν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο, βάρους 2,5 τόνων μέσα σε ένα τεράστιο καζάνι που είχε 2,5 μέτρα διάμετρο και ένα μέτρο ύψος.
Για την παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο χρειάστηκαν 300 κιλά ρύζι (Στρυμόνα φαντάζομαι), 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60 κιλά κορν φλαουερ και φυσικά πολύ μα πολύ κανέλλα.
Παρά την καταρρακτώδη βροχή, οι Σερραίοι ζαχαροπλάστες δεν πτοήθηκαν και από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι με τη βοήθεια πολιτών παρασκεύασαν το τεράστιο έδεσμα.
Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο, εντάχθηκε στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσε και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών με τη συνεργασία φορέων του νομού.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι μάγειροι και οι ζαχαροπλάστες των Σερρών κατακτούν βραβείο Γκίνες, αφού έχουν μπει στο βιβλίο των ρεκόρ άλλες δύο φορές. Τη μία κατασκευάζοντας τη μεγαλύτερη μπουγάτσα, μήκους 20 μέτρων και βάρους 250 κιλών, και την άλλη επειδή κατάφεραν μέσα σε τέσσερις ώρες να ψήσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, συνολικού βάρους 312,5 κιλών.
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΣΕΡΡΑΪΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΡΥΖΟΓΑΛΟ
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο φρέσκα γάλα
1 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ (προαιρετικά)
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με λίγο νερό. Αφού πιεί το νερό του, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα και τη φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε να σιγοψήνεται. Όταν αρχίζει το ρύζι και "σκάει" ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο γάλα και το ανακατεύουμε συνεχίζοντας το βράσιμο, ώσπου να γίνει αραιός χυλός. Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλή όρεξη!
Πηγή: madata.gr